miercuri, 25 ianuarie 2012

Omul de geniu. Lui Lucian Varga

"Destinul omului este creatia. Poetul este nu atat un manuitor, cat un mantuitor al cuvintelor. El scoate cuvintele din starea lor naturala si le aduce in starea de gratie."
Lucian Varga este poate cel mai original creator de imagini pe care l-am cunoscut pana acum: imagini neasteptate si profund poetice. Din versul sau reiese bucuria de a trai, un optimism, nu conceptual, ci pur senzorial; senzatia proaspata intretine multumirea vietii. Gasim in acesta si o unitate sufleteasca, dar si o oarecare atitudine. Cuvintele lui sunt bucati de suflet, prinse sincer in fiecare clipa si redate de o superioara muzicalitate in versuri care, frante cum sunt, se mladie impreuna cu miscarile sufletesti insesi.
E si filosofie inauntru, o melancolica, dar nu deprimanta filosofie, care leaga impreuna toate aspectele din afara ale naturii si, inlauntru, toate miscarile prin care si noi ii raspundem.
Nu mai am nimic de declarat, cu exceptia geniului sau.

3 comentarii:

  1. Ce sa zic, de ceva timp tot citesc pe aici, Am ramas surprinsa... Adica, mi-au dat si lacrimile. Felicitari! Cred ca este cel mai frumos blog pe care l-am vazut in 4 ani. si tot ce scrie aici e superb ! Din suflet ! >:d<

    RăspundețiȘtergere